23948sdkhjf

Søsterånd skaber rekordregnskab i Søstrene Grene

I løbet af et år har Søstrene Grene åbnet 44 nye butikker, startet op i fire nye lande og oplevet en fremgang i driftsresultatet på 85 pct, fortæller virksomheden.

SG Holding, selskabet bag Søstrene Grene, har netop offentliggjort sit seneste regnskab.

Det normaliserede driftsresultatet lyder på 85 mio. kroner (fratrukket avance fra salg af ejendomme) mod 46 mio. kroner i 2017. Dette er en fremgang på 85 pct.

Derudover er SG Holdings omsætning steget med 46 pct. sammenlignet med sidste år.

I regnskabsåret har Søstrene Grene åbnet 44 nye butikker og entreret på fire nye markeder; Østrig, Schweiz, Færøerne og Belgien.

- Vi er utrolig glade for, at folk tager så positivt imod Søstrene Grene i ind- og udland, men vi er samtidig meget bevidste om, at vi ikke må tage det for givet. Uden vores dygtige kolleger i vores butikker og på vores hovedkontorer var det aldrig lykkedes at opnå et resultat som dette, udtaler Mikkel Grene, adm. direktør i Søstrene Grene, i en pressemeddelelse. 

Han pointerer samtidig, at kædens stærke partnerskabsmodel er uundværlig for kædens resultater og fremtidige vækst.

- Uden vores gode relation til lokale partnere, som bidrager med knowhow, gejst og stolthed, ville succesen med vores familieforetagende aldrig være, hvor den er i dag. I bund og grund er det resultatet af vores kulturelle værdier samt kontinuerligt fokus på udvikling af virksomheden og lønsom vækst, der har gjort det muligt for os at øge indsatsen inden for bl.a. historiefortælling om Anna og Clara, konceptudvikling, sociale medier og eget design, som fremover også skal fortsætte med at styrke vores brand og butiksoplevelse, siger Mikkel Grene.

Især Søstrene Grenes eget design er populært hos kunderne, som flittigt besøger kædens butikker, fordi de oplever nye, unikke varer uge for uge.

Bløde værdier årsag til eksplosiv vækst
At det er lykkes at skabe så stor vækst og flotte resultater skyldes blandt andet Søstrene Grenes kultur og værdier.

HR er derfor en topprioritet for den danske kæde.

Den 1. september 2018 ansatte man Line Vogdrup som ny leder af området People & Culture. Hun skal stå i spidsen for kædens indsats for at gøre Søstrene Grene til en endnu mere attraktiv arbejdsplads, der værner om den såkaldte ”Søsterånd” og gøre det muligt at tiltrække og fastholde dygtige medarbejdere fra nær og fjern. 

- Vi er meget glade for at have fået Line Vogdrup med på holdet. Når man vækster så meget, som vi gør i øjeblikket, så handler det om at sikre, at vores unikke kultur og værdier holdes i live, så vi kan fastholde og tiltrække de bedste medarbejdere,” siger Mikkel Grene. Han beskriver Søstrene Grene som en arbejdsplads, hvor den enkelte skal udvikle sig, føle ansvar og bidrage til fællesskabet, siger Mikkel Grene og fortsætter:

- Vi er stolte af at have en tydelig Søsterånd, som vi kalder Søstrene Grene-kulturen, hvor værdier som fornyelse, glæde og kreativitet alle står stærkt, så den enkelte kollega føler arbejdsglæde, motivation og sammenhold. Anna og Claras forunderlige verden skal være rammen for både vores kunder, men også vores kolleger, og derfor er vores tilgang til ledelse og kultur altafgørende. Det hele handler om mennesker.

Søstrene skal sikre fortsat vækst
Søstrene Grene har i dag mere end 216 butikker og er repræsenteret i 15 forskellige lande.

Ambitionen er, at omsætningen og væksten i antallet af butikker, skal fortsætte i samme tempo i det kommende regnskabsår, oplyser adm. direktør Mikkel Grene, der ser mange spændende muligheder på de nye markeder. 

- Vækst og ekspansion er ikke et mål i sig selv, men vi drømmer om gennem vores univers at røre så mange kunder som muligt i de kommende år rundt omkring i verden. Og så er det vigtigt for os – ikke mindst som familieejet virksomhed, at vi kan levere stærke finansielle resultater, så vi er i stand til at finansiere alle de mange nye tiltag, som vi har i støbeskeen for de kommende år.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11